Calculator de ovulație

Bine ați venit la calculatorul de ovulație Premama Duo! Calculatorul de ovulație Premama Duo vă ajută să vă previzionați perioada fertilă când încercați să concepeți, prin simpla introducere a anumitor detalii ale ciclului menstrual.

Predicția următoarelor cicluri:

Ovulația

Fertilitate crescută

Ciclul menstrual – modul în care organismul se pregătește pentru sarcină

În mod ideal, ciclul menstrual durează 28 de zile, dar nu îți face griji dacă ciclul tău menstrual nu are această durată. Ciclul menstrual începe cu prima zi a menstruației, iar în timpul ciclului unul dintre ovare va produce un ovul matur, gata de a fi fertilizat. În același timp, uterul se pregătește să accepte ovulul fecundat prin îngroșarea endometrului (mucoasa interioară a uterului). Dacă ovulul nu este fertilizat, în timpul următoarei menstruații excesul de endometru se va desprinde.

Un ovul poate fi fertilizat până la 24 de ore după ovulație, în timp ce se deplasează prin trompele uterine spre uter. Dacă este fertilizat, se implantează în mucoasa uterului și începe să se dezvolte într-o sarcină.
Spermatozoizii, pe de altă parte, pot supraviețui câteva zile în corpul femeii, așteptând ca ovulul să fie eliberat.

Prin urmare, cel mai bun moment pentru a face sex pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată este la câteva zile înainte de ovulație și la ovulație.


Există, de asemenea, anumite indicii de căutat atunci când se determină perioada fertilă:

  • Modificarea mucusului colului uterin
    Mucusul este foarte important, deoarece ajută spermatozoizii să ajungă la ovul pentru a-l fertiliza. Înainte de ovulație, imediat după menstruație, colul uterin produce puțin mucus, care este gros și lipicios, de culoare albă sau opac. Pe măsură ce te apropii de perioada de ovulație, producția de mucus va crește și va deveni alb-crem sau alb la culoare. În jurul ovulației se produce și mai mult mucus, care este mai subțire, transparent și foarte elastic. Aceasta este perioada cea mai fertilă și sunt cele mai mari șanse de a rămâne însărcinată. După ovulație, mucusul va fi din nou gros și lipicios.
  • Temperatura bazală a corpului
    Temperatura bazală a corpului este temperatura pe care o are corpul în repaus. Se presupune că ovulația are loc la începutul creșterii temperaturii bazale a corpului, care durează aproximativ 3 zile. Ar trebui să îți măsori temperatura bazală a corpului în fiecare zi, la aceeași oră și cel mai bine este măsurarea temperaturii în fiecare dimineață înainte de a te ridica din pat, deoarece în timpul zilei aceasta este influențată de diverși factori. Monitorizarea temperaturii bazale a corpului pe parcursul a câteva luni te poate ajuta să previzionezi cu mai multă precizie momentul în care ești în perioada de ovulație.
  • Există și alte semne care pot fi utile în prezicerea ovulației, cum ar fi senzația de durere abdominală sau simptome asemănătoare sindromului premenstrual, cum ar fi balonarea, sânii dureroși sau schimbările de dispoziție.

În cele din urmă, încercarea de a avea un copil este o perioadă frumoasă pentru viitoarea mamă și partenerul său. Cel mai bine este să nu vă stresați prea mult în legătură cu sexul programat, în schimb încercați să vă relaxați și să vă bucurați cât mai mult posibil de momentele intime în cuplu.