Planificarea sarcinii

Alimentația sănătoasă în pregătirea pentru sarcină

 

Alimentația sănătoasă este foarte importantă atunci când femeile încearcă să rămână însărcinate, deoarece oferă nutrienții esențiali necesari pentru bunăstarea lor, precum și pentru pregătirea corpului pentru o sarcină sănătoasă.

Dietă tipică sănătoasă trebuie să includă multe fructe și legume proaspete și cereale integrale, precum și fibre.  Încearcă să consumi cantități echilibrate de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi.

Surse excelente de carbohidrați sunt: ​​pâinea, cartofii, orezul, pastele și cerealele. Optează pentru variante de cereale integrale ori de câte ori poți și lasă coaja pe cartofi când îi coci, pentru a crește cantitatea de fibre consumată. Poți obține proteine ​​din: carne, ouă, pește și produse lactate. Fasolea, mazărea și lintea sunt frecvent folosite pentru a înlocui carnea. Pentru a nu lua prea mult în greutate, este recomandabil să consumi multe grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul vegetal.

Cu cât dieta este mai echilibrată, cu atât veți fi mai sigură că veți consuma suficiente substanțe nutrivite din necesarul zilnic recomandat.

Nu uita să beți multă apă!

Dacă totuși nu ești sigură cu privire la alegerile tale nutriționale, ai putea lua în considerare vizitarea medicului sau a unui nutriționist pentru consiliere.

Ce să eviți?

Ar trebui să limitezi aportul de zahăr și să eviți produsele precum: ciocolată, biscuiți, dulciuri, băuturi răcoritoare dulci etc. Redu aportul de toate tipurile de alimente procesate, deoarece acestea sunt bogate în calorii și cu valoare nutritivă scăzută.

Evită cu totul alcoolul și redu aportul de cofeină, care este prezentă nu numai în cafea, ci și în ceai, ciocolată și anumite băuturi răcoritoare și energizante.

Fumatul poate fi, de asemenea, dăunător pentru tine și bebeluș. Este recomandabil să nu fumezi atunci când încerci să rămâi însărcinată, pe tot parcursul sarcinii și alăptării.

În ciuda tuturor eforturilor de a mânca sănătos, este normal să nu știi exact dacă asimilezi suficienți nutrienți necesari din dietă. Prin urmare, poți lua în considerare și un supliment special formulat, cum ar fi PreMama duo, pentru a suplimenta nevoile nutritionale din dieta ta zilnică.

Este important de știut că în primele săptămâni de sarcină, înainte ca majoritatea femeilor să afle că sunt însărcinate, tubul neural al bebelușului s-a format deja. Acest tub neural formează creierul și măduva spinării a copilului, esențiale pentru sistemul nervos.

Prin urmare, se recomandă să începi să iei 800 mcg de acid folic pe zi, de îndată ce începi să planifici venirea pe lume a unui copil, deoarece s-a dovedit clinic că suplimentele alimentare cu acid folic sub formă activă de folat reduc riscul de defecte ale tubului neural.

Fiecare tabletă de PreMama duo conține 800 mcg de acid folic, formă activă (formă de folat organică).

Mod de viată

 

Este important să ai grijă de corpul tău, pregătindu-l pentru provocările sarcinii și a ”carierei” de mamă…

Am subliniat deja importanța unei bune nutriții și a lucrurilor de evitat, cum ar fi alcoolul, fumatul și nivelurile ridicate de cofeină, precum și luarea în considerare a suplimentelor alimentare special concepute, ca si PreMama duo, pentru a ajuta la furnizarea de micronutrienți necesari.

Dacă ai o viață activă și ocupată, ai putea încerca să încetinești puțin ritmul și să reduci stresul. Găsește timp pentru propria persoană și timp pentru a te relaxa, petrece mai mult timp de calitate cu partenerul tău, prietenii sau pur și simplu fă lucruri care te fac fericită și îți mențin starea de bine.

Asigură-te că te odihnești suficient!

Unele exerciții de intensitate moderată, cum ar fi înotul, mersul rapid sau mersul cu bicicleta, te vor ajuta să rămâi sănătoasă și în formă fizică și te vor ajuta să reduci mai ușor tensiunea și stresul acumulat în timpul zilei.

...
...

Pregătirea pentru sarcină este una dintre primele și cele mai importante etape ale viitoarei „cariere” de mamă. Psihic ești pregătită, organismul tău este pregătit?

Începe călătoria, oferindu-i organismului tău aportul nutritional necesar cu PreMama duo.

PreMama duo este un supliment alimentar. Vă rugăm să citiți cu atenție prospectul. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Alături de tine, de la PRE până la MAMA!